Koja mlečna formula odgovara mojoj bebi?


Zdravlje

Roditelji su često u dilemi koju dohranu koristiti kada je detetu pored dojenja ili bez njega potrebno dodatno mleko za bebe. Na tržištu je mnogo ponuda raznih formula mleka za bebe pa je to još jedna otežavajuća okolnost šta odabrati. Neke od formula za bebe čija se formula aktivno dorađuje i istražuje već 50 godina jesu Aptamil 3&4 formule mleka za bebe.

Šta je Aptamil 3&4 i kako pomaže mališanima 

Mlečna formula ovog brenda je bez dodatka palminog ulja i sadrži DHA omega - 3 masne kiseline. DHA omega-3 masne kiseline veoma su važne za razvoj mozga i centralnog nervnog sistema, za razvoj funkcije vida, imuniteta i otpornosti na alergije. Stoga bi ova mlečna formula trebalo da bude deo uravnotežene mešovite ishrane beba. 

Svaka formula je prilagođena određenom uzrastu deteta, tako da svaka od njih ima adekvatan procenat proteina, elektrolita i mikroelemenata, kao i sadržaj masti. Takođe je bitno spomenuti da su ove formule bogate vitaminima bitnim za razvoj malog deteta.    

Kako se koristi?

Na samom pakovanju formule dato je uputstvo za pravljenje mleka za bebe. Ono što je bitno da uvek koristite priloženu mericu za pravljenje hrane i da pre početka pravljenja hrane operete ruke i sterilišete sav pribor koji koristite.

Način pravljenja ove formule za bebe isti je kao i u kod drugih formula ovog brenda samo je razlika u broju merica. Vrlo je važno da pravite preparat prema uputstvima, dakle, ni slabije ni jače od onoga što je naznačeno na datom pakovanju. Uvek koristite samo mericu koja je priložena. 

Aptamil Pronutra 3 mleko za malu decu

Aptamil Pronutra 3 je mleko za malu decu predviđeno za uzrast od 12 meseci pa nadalje. Ova formula mleka za bebe obogaćena je vitaminima, mineralima, oligosaharidima kao iz majčinog mleka i omega-3 masnim kiselinama. Vitamini D i C koji su u njenom sastavu obezbeđuju jak imunološki sistem bebe a kalcijum obezbeđuje pravilan rast i razvoj kostiju bebe. Način pravljenja ove formule za bebe isti je kao i u kod drugih formula ovog brenda samo je razlika u broju merica. 

Aptamil Pronutra 4 mleko za malu decu

Aptamil Pronutra 4 mleko za bebe predviđeno je za uzrast preko dve godine. Pored osnovnih sastojaka koje ima Aptamil 3, Aptamil 4 ima mešavinu prebiotika scGOS/lcFOS kao i vitamine A, C, D i gvožđe koji su značajni za imuni sistem deteta i omega-3 masne kiseline. Priprema se po priloženom uputstvu i obavezno se koristi merica koja je u samom pakovanju, kao što smo gore spomenuli. 

S obzirom da su Aptamil adaptirane mlečne formule proizvodi iza kojih stoji 50 godina istraživanja o ishrani u ranoj životnoj dobi, vašoj bebi ćete zaista pružiti nutritivno, obogaćeno i kvalitetno mleko za bebu.Srodni tekstovi:


NOSITI NAKIT KROZ POVIJEST DO DANAS, TO IMA ZNAČENJE!

Još u pretpovijesti čovjek je otkrio svoju težnju za dopadljivošću, istaknutošć...

Detaljnije

Na koji način izračunati kada su plodni dani?

Bilo da želite da ostanete u drugom stanju ili vodite računa da do toga ne dođe, veoma je važno da z...

Detaljnije

Šta su vesti dana – kršenje nepisanog pravila novinarstva

Vesti dana predstavljaju informacije o događajima koji se odvijaju tokom dužeg vremenskog perioda, u...

Detaljnije

Gotovinski kredit - sve što trebate znati

Do sada ste zasigurno već mnogo puta čuli za gotovinski kredit, ali možda i dalje niste u potpunosti...

Detaljnije
Copyright © 2021 Interpublic. All rights reserved.
Izrada sajta by GW, SEO by WBS