Koja vrsta grijanja se danas najviše isplati?


Dom i vrt Dom i vrt

panelni radijatori

Poznato je da kada dođu zimski mjeseci moramo izdvojiti više novca za račune za grijanje, bilo da se grijemo na struju ili plin. Ako samo planirate kupiti vlastiti stan ili kuću, jedna od najvažnijih stavki kada je u pitanju odabir je način grijanja stana (kuće). Je li stan priključen na centralno grijanje ili ima centralno grijanje, koliki su prosječni mjesečni troškovi grijanja itd.

Ponekad nije tako lako donijeti odluku s obzirom na to da ćete sigurno provesti duži period u tom stanu. Zato je važno da vaš stan prvo bude ekonomičan (u smislu da ima dobru toplinsku izolaciju, kao i racionalne troškove kada su u pitanju mjesečni računi). Ogroman stan koji je povezan s gradskom toplanom što se tiče grijanja može vas koštati više nego što mislite. Prije svega, jer ćete račune za ovu vrstu grijanja plaćati tijekom cijele kalendarske godine (ne samo u zimskim mjesecima), bez obzira što kada je toplo i sunčano vrijeme zapravo ne koristite grijanje.

Plinski radijatori - mogu biti izvrstan izbor

Jedna od definitivno boljih opcija kada je grijanje u pitanju je grijanje na plin. Radijatori koji rade na principu centralnog grijanja učinit će svaki stan ušuškanim i dovoljno toplim, čak i tijekom ledenih dana. S druge strane, kada imate vlastiti kotao, sami regulirate potrošnju plina, što se automatski odražava na računima za grijanje. To znači da ako cijeli mjesec niste bili u stanu, za taj mjesec nećete imati nikakve potrošnje, tj. vaša će potrošnja plina biti 0. Dakle, taj mjesec nećete platiti račun za grijanje. To je glavna prednost plinskog grijanja u odnosu na centralno grijanje.

Također, možete odabrati koje ćete sobe u stanu grijati, a koje nećete. Tako, na primjer, u sobi koju inače ne koristite možete uključiti ventil na radijatoru i na taj način se neće nepotrebno zagrijavati.

Panelni radijatori - sve su prisutniji u mnogim interijerima

Ako više volite električno grijanje i ne želite trošiti puno novca na mjesečne račune, panelni radijatori mogu biti idealan izbor za vas. Riječ je o vrsti grijanja koja je kod nas sve traženija, pa se mnogi odlučuju dosadašnji način grijanja zamijeniti kupnjom ovog modernog i sve popularnijeg modela radijatora, ako imaju priliku. Dakle, većina onih koji su do sada sobe u stanu grijali TA štednjakom (također na struju), zamijenili ga panelnim radijatorima i odmah su vidjeli ogromnu razliku, bilo da je riječ o toplini u stanu ili mjesečnim računima za struju .

Naime, panelni radijatori štede električnu energiju. Djeluju na osnovi ugrađenog termostata tako da možete regulirati potrošnju i temperaturu zraka u prostorijama u kojima boravite. Iz ovoga se može zaključiti da je ovo vrlo ekonomična vrsta grijanja, baš kao i grijanje na plin. Suština je upravo u tome da vi odlučujete kada ćete i koliko zagrijavati stan, a ne netko drugi umjesto vas.Srodni tekstovi:


Fast food franšize zdrave prehrane

Ako želite ući u svijet franšiza, franšize vezane uz hranu bit će vjerojatno najm...

Detaljnije

Opskrbite svoje poslovanje dobrim promotivnim materijalom

Možete imati najbolje proizvode i usluge, ali ako oni nisu vidljivi, teško da će samo to utrt...

Detaljnije

Gotovinski kredit - sve što trebate znati

Do sada ste zasigurno već mnogo puta čuli za gotovinski kredit, ali možda i dalje niste u potpunosti...

Detaljnije

Prednosti koje pružaju inovativni agregati za struju

Dostignuća savremenih tehnoloških procesa i tehničkih otkrića realizovala su neverovatne ideje i per...

Detaljnije
Copyright © 2021 Interpublic. All rights reserved.
Izrada sajta by GW, SEO by WBS