O čemu bi trebalo da vodite računa kada kupujete posteljinu za bebe?


Roditeljstvo

U euforiji koja dolazi između saznanja da očekujemo dijete i dolaska djeteta na ovaj svijet, ne trebamo puno razgovarati. Upravo zbog te euforije ponekad nam se čini da smo za bebu spremni više nego ikad, a ponekad nas obuzme nervoza i strah. Ta nas euforija natjera da razmišljamo i kupujemo različite stvari od prvog trenutka nakon što saznamo da ćemo dobiti dijete, i sljedećih 9 mjeseci. Međutim, često se dogodi da ne razmišljamo o važnim stvarima. Jedna od tih važnih stvari je oprema za bebe, točnije odjeća, ali i dječja posteljina. Evo na što treba obratiti pažnju prilikom odabira svog.

OD KOGA JE MATERIJALA POSTELJINA ZA BEBE?

Vrlo često roditelji ignoriraju ovu činjenicu. Oni, naime, odlaze na odjel za bebe i biraju posteljinu za bebe koja im se najviše sviđa. Međutim, postoji jedan problem u trgovinama koje su posebno namijenjene djeci. Ne uzima se uvijek u obzir da je prilagođen djeci. Bebe su ranjive, a neke neće, ali neke zasigurno žele osjetiti iritaciju kao rezultat dječje posteljine koja nije primjerena. Naš je glavni savjet da dječja posteljina mora biti izrađena od prirodnih materijala i biti 100% prirodnih materijala. Dakle, ne samo jedan posto, već u potpunosti. Najbolje bi bilo da je to pamuk, jer pamuk održava optimalnu temperaturu i ne izaziva iritaciju. Pamučna posteljina za bebe je također vrlo mekana i to je ono što naša beba treba. Dakle, trebali biste izbjegavati sve što na bilo koji način može ne samo naštetiti, već i iritirati vašu bebu. Razlog čestog buđenja tijekom noći možda nisu samo grčevi ili zubi. To također može biti neprikladna posteljina.


DA NEMA NITI, NITI RESA

Ni na koji način, ali nikako ne bi smjela vaša posteljina imati niti ili resice. Sve to može ugroziti vašu bebu. Ne kupujte dječju posteljinu koja ima rese ili nešto slično. Prije spavanja uvijek provjeriti ima li negdje niti. Vaša je beba iz dana u dan sve veća i sve će se više kretati i okretati, sve više će istraživati svijet oko sebe i zato je vrlo, vrlo važno da ne postoji mogućnost da se ozlijedi.


DA NEMA NA VJEŠTAČKOJ BOJI

Također je vrlo važno da posteljina za bebe nema umjetnih boja na sebi. Neke posteljine imaju previše i to je nešto što zna smetati bebama. Dakle, najbolja posteljina za bebe je ona od prirodnih materijala i s prirodnim bojama.


Srodni tekstovi:


Lepi ili praktični rokovnici: Kako odabrati onaj koji ćete zaista koristiti

Svi mi imamo različite živote i potrebe, te nijedan sistem planiranja neće funkcionisati za sve nas...

Detaljnije

Madeži – ukras na koži ili znak potencijalne opasnosti?

S pojavom ljeta raste svijest o pregledu madeža. Tako se mnogi ljudi, uz to što obavljaju red...

Detaljnije

Zlatni Bokal Beograd - Mjesto za boemski provod kakav ćete pamtiti

Restoran Zlatni Bokal je smješten na Skadarliji, jednom od starijih i poznatijih naselja u Be...

Detaljnije

Što treba da savladate da biste dobili dozvolu za vožnju?

Postoje opća pravila koja svaki polaznik auto škole mora ispuniti da preko obuke vozača dođe ...

Detaljnije
Copyright © 2021 Interpublic. All rights reserved.
Izrada sajta by GW, SEO by WBS