Sve prednosti PVC stolarije


Dom i vrt Dom i vrt

pvc stolarija


Posve nam je jasno da sve više ljudi kupuje i postavlja PVC stolariju. Je li odluka bitna samo da je cijena najniža ili postoje neke druge prednosti ugradnje?

Nužno je da se svaki dom poboljša u energetski učinkovitu, tako da je zamjena stolarije vrlo važna, a ugradnjom PVC modela dobivate vrhunsku izolaciju i trajnost.

1 Cijena

PVC stolarija je jeftinija i od aluminijske i od drvene stolarije najnovije generacije. Cijena ALU modela viša je i do 30%, posebno kod vanjskih varijanti koje imaju toplinski prekid, a bez toga nisu učinkovite u našem području velikih temperaturnih oscilacija.

Drvena stolarija je također puno skuplja, a tijekom godina uporabe zahtijeva održavanje, što značajno povećava početnu cijenu prozora i vrata.

2 PVC stolarija je najdugovječnija

PVC stolarija ima najduži vijek trajanja u odnosu na drvene i aluminijske modele.

Sunce i UV zračenje nemaju utjecaja na PVC prozore i vrata, ne savija se pod utjecajem vjetra i tek kad je izložen otvorenom plamenu, dugo gubi svojstva, a takvi uvjeti štete drugim vrstama također.

PVC stolarija radi besprijekorno i brtvi više od 40 godina. ALU stolarija ima nešto manju trajnost, a s drvom ima puno kraći životni vijek. PVC stolarija ima najduži vijek trajanja.

3  Održavanje

I ovdje je PVC stolarija nenadmašna jer ne zahtijeva gotovo nikakva ulaganja za sve godine korištenja. Ako je instalirana nova stolarija, s vremenom ćete trebati zamijeniti cedar, ručke ili neki drugi dio hardvera.

Iako je slična situacija sa ALU stolarijom, ona je kraćeg trajanja i u početku skuplja, a drvo zahtijeva uklanjanje starih slojeva laka i ponovno lakiranje svakih nekoliko godina, što značajno povećava troškove korištenja takvih vrata i prozora .

4  Proizvodnja u brojnim nijansama

Iako je obično montirana kao bijela, PVC stolarija se može izrađivati u brojnim bojama i imitacijskim uzorcima. Moguće je čak da vjerno oponaša drvenu stolariju i da je teško primijetiti razliku.

Postavljena je kao bijela jer na njoj nema tragova uporabe i malih ogrebotina, a istovremeno se osvježava prostor.

5  Maksimalna ušteda energije

Okviri za prozore i vrata izrađeni su od višekomornih profila. Trenutno su najmoderniji 8-komorni profili koji jamče veliku uštedu energije preko okvira.

Uz PVC dijelove i staklo, ugrađuju se i kao visoko energetski učinkoviti. Dvostruki su ili trostruki, a između njih nalazi se argon u vakuumskom prostoru. Na taj se način kroz staklo kao površinu minimaliziraju gubici, koji su inače najveći vodiči.

Osim toplinske izolacije, PVC stolarija je i izolator od buke, pa je boravak puno ugodniji u prostoru. Ušteda novca također je velika jer su troškovi grijanja i hlađenja prostora PVC stolarijom znatno niži, pa se investicija isplati u par godina korištenja.

6  Smanjenje CO2

Kako se emisija plinova u atmosferu smanjuje, efekt staklenika u atmosferi opada. Jedno kućanstvo ne čini razliku, ali kad jedna država pokrene postupak poticanja građana na zamjenu stolarije, tada su uštede mnogo veće.

Zamjenom stare stolarije PVC modelom postiže se 30% uštede energije. U prostoru će biti manje buke, troškovi grijanja su niži, lako se čiste, s najčešćim načinima održavanja, prozori i vrata besprijekorno funkcioniraju više od 4 desetljeća.


Srodni tekstovi:


Lepi ili praktični rokovnici: Kako odabrati onaj koji ćete zaista koristiti

Svi mi imamo različite živote i potrebe, te nijedan sistem planiranja neće funkcionisati za sve nas...

Detaljnije

Šta su vesti dana – kršenje nepisanog pravila novinarstva

Vesti dana predstavljaju informacije o događajima koji se odvijaju tokom dužeg vremenskog perioda, u...

Detaljnije

Gotovinski kredit - sve što trebate znati

Do sada ste zasigurno već mnogo puta čuli za gotovinski kredit, ali možda i dalje niste u potpunosti...

Detaljnije

Koja vrsta grijanja se danas najviše isplati?

Poznato je da kada dođu zimski mjeseci moramo izdvojiti više novca za račune za grijanje, bil...

Detaljnije
Copyright © 2021 Interpublic. All rights reserved.
Izrada sajta by GW, SEO by WBS