Kako vaše pločice uvijek mogu biti svijetle i sjajne? Imamo nekoliko savjeta za vas


Dom i vrt Dom i vrt

podne plocice


Za svaku domaćicu važno je održavati kuću čistom i svijetlom. No, većina od njih nema toliko vremena na raspolaganju za održavanje i čišćenje doma zbog brojnih poslovnih obveza. Obično se vikendom posvete generalnom čišćenju, jer tada imaju najviše slobodnog vremena. Usisavanje, brisanje prašine, pranje prozora kao i pločica u kuhinji i kupaonici samo su neki od kućanskih poslova koje treba obaviti kako bi vaš dom bio sjajan i blistav.

Kada govorimo o održavanju pločica, kako biste ih pravilno očistili, morate biti upoznati s vrstom pločica, jer ovisno o vrsti ovisi o načinu čišćenja. 

Tako, na primjer, keramičke i granitne pločice zahtijevaju različito održavanje, tj. upotreba raznih kemijskih sredstava za čišćenje.

Važno je s vremena na vrijeme vlažnom krpom obrisati keramičke podne pločice za kuhinju


Pločice su definitivno osnovna podloga u gotovo svakoj kupaonici ili kuhinji. Da bi što dulje trajali, kao i da bi ih održavali što dulje čistima, važno ih je redovito održavati. To praktično znači da podne keramičke pločice za kuhinju treba povremeno brisati vlažnom, a zatim suhom krpom kako bi se spriječilo taloženje prljavštine u samoj strukturi pločica, tj. minobacač. Ako imate keramičke pločice, dovoljno je otopiti malo mlake vode s nekim blagim deterdžentom i provući krpu po cijeloj površini.

Ako u stanu ili kućnom ljubimcu imate malu djecu, u tom biste slučaju trebali izbjegavati jaka i agresivna sredstva za čišćenje. Dakle, umjesto deterdženta, možete malo otopiti bijeli ocat vodom i prskati prljavu površinu ovom tekućinom, a zatim je obrisati pamučnom krpom.


Soda bikarbona idealna je za čišćenje svih vrsta podnih pločica


Većina se domaćica slaže da je puno bolje koristiti "prirodne pripravke" za održavanje i čišćenje kuće umjesto "teških" kemikalija, što vam može skratiti vrijeme čišćenja, ali može biti štetno po zdravlje. Kada upotrebljavate jake kemijske tekućine, dolazi do isparavanja nakon njihove upotrebe, pa ste vi i članovi vaše obitelji izloženi udisanju te pare, što može biti vrlo štetno za zdravlje, posebno za malu djecu.

Umjesto toga, danas možete sami napraviti svoj proizvod na bazi „prirodne hrane“ koju već imate u kuhinji. Soda bikarbona jedna je od namirnica koju svaka domaćica ima u svom domu. Ako se malo raspitate, saznat ćete da ga možete koristiti u različite svrhe. U kombinaciji s octom i malo vode može se koristiti kao izvrsno sredstvo za brisanje pločica, kao i za uklanjanje kamenca s zahoda. Također, tekućina napravljena na ovaj način idealna je za uklanjanje mrlja sa svih vrsta pločica u kuhinji i kupaonici.


Redovito održavanje važno je za pločice


Bez obzira govorimo li o keramičkim, granitnim ili porculanskim pločicama, kako bi što dulje zadržali svoj izvorni sjaj, poželjno ih je jednom tjedno brisati mokrom krpom. Na ovaj način nećete imati problema s uklanjanjem tvrdokornih mrlja i mrlja koje kad se naslaže može biti vrlo nezgodno ukloniti. Dovoljno je izdvojiti pet minuta slobodnog vremena svaki tjedan i obrisati ih u svim sobama u kojima ih imate.


Srodni tekstovi:


Srebrne naušnice kao dar pažnje, ljubavi i poštovanja

Kupnja poklona trebala bi rezultirati izborom koji će vam izmamiti osmijeh na lice, bilo da se radi ...

Detaljnije

Stvorite toplu atmosferu u svom domu, učinkovito grijanje i ušteda energije tijekom zime

Zima je vrijeme kada priroda ulazi u san, a naši domovi postaju glavni utočište koje n...

Detaljnije

Dočekajte Novu godinu na sasvim drugačiji način

Neobične destinacije za doček Nove godineDoček Nove godine na neobičnim destinacijama može dodati ne...

Detaljnije

Fast food franšize zdrave prehrane

Ako želite ući u svijet franšiza, franšize vezane uz hranu bit će vjerojatno najm...

Detaljnije
Copyright © 2021 Interpublic. All rights reserved.
Izrada sajta by GW, SEO by WBS