Lepi ili praktični rokovnici: Kako odabrati onaj koji ćete zaista koristiti


U fokusu


Svi mi imamo različite živote i potrebe, te nijedan sistem planiranja neće funkcionisati za sve nas podjednako dobro. Osim toga, vaš trenutni stil planiranja možda nije biti isti kao što je bio na fakultetu i može se ponovo promeniti za godinu ili dve.


Zato, morate da izaberete rokovnik koji odgovara VAŠIM potrebama upravo SADA. Ili ga možda nikada nećete koristiti.


Toliki rokovnici su na tržištu - kako odabrati onaj pravi?


Rokovnici treba da budu oni alati koji rade za vas, a ne protiv vas. Rokovnici treba da vam olakšaju svakodnevne obaveze, a ne da ih otežaju, da vam pomognu da idete kroz dan na miran i uredan način i zapravo vam pomognu da postignete zacrtano. Zato, ukratko, rokovnici koje birate treba da vam budu korisni i praktični, a ne samo lepi jer je poenta da rade, a ne da ukrašavaju vaš radni sto (iako priznajemo da nam lepe korice zaista olakšavaju rad).


Evo nekoliko saveta za odabir rokovnika koji ćete ovoga puta stvarno koristiti, a ne samo čuvati na polici ili u fioci:


Potrebni su vam rokovnici koji odgovaraju vašem životnom stilu


Sa mesečnim, nedeljnim ili dnevnim stranama za planiranje, jer svaki ima svoju svrhu. 


  • Da li treba da planirate svoje dane po satima? Dnevni rokovnici sa rasporedom po satu zvuče kao pravi izbor za vas. Međutim, ovi planeri imaju tendenciju da budu teži od nedeljnih i mesečnih, što bi trebalo da uzmete u obzir ako želite da svoj planer nosite sa sobom ceo dan. 
  • Da li biste želeli da vidite svoju nedelju iz ptičje perspektive? Nedeljni rokovnici su odlični ako volite da vidite celu nedelju ispred sebe, a da ne morate da prelistavate stranice napred-nazad. Takođe, obično imaju dovoljno prostora da zapišete malu, ali laku za praćenje listu obaveza. 
  • Da li će prostor za praćenje rođendana, sastanaka i velikih događaja zadovoljiti vaše potrebe? Mesečni rokovnici su odlični ako volite jednostavnost i ne pravite listu. 


Izaberite veličinu rokovnika koja vam odgovara


Kada su u pitanju rokovnici, veličina je bitna. Veličina i težina rokovnika utiču na prenosivost, pristupačnost, način na koji komunicirate sa njim, koliko često ga koristite i na kraju određuju da li on dodaje vrednost i poboljšava vaš život ili ne.


  • Džepni rokovnici su bolji način vođenja beleški od vađenja telefona tokom razgovora. Međutim, džepni rokovnici bi mogli biti premali za vas ako imate previše toga da pratite. 
  • Mali, prenosivi rokovnici u veličini A5 lako staju u vašu tašnu i možete ih poneti sa sobom gde god da idete što je odličan način da zapišete svoje ideje pre nego što ih zaboravite. 
  • Veliki rokovnici dimenzije A4 nude više prostora za vođenje beleški. Ali oni su takođe teži i glomazniji za nošenje. Dakle, možda ćete ih češće ostaviti na stolu. Zato, ne preporučujemo rokovnike koji su toliko veliki da ih nećete poneti nigde - u tome jednostavno nije poenta!


Odredite svoj stil planiranja


Iako ne postoji ispravan ili pogrešan stil planiranja, važno je shvatiti kakav ste planer. Nemojte se osećati prinuđenim da uradite nešto samo zato što svi koje poznajete to rade. U redu je biti flamingo u jatu golubova. Trenutno postoji samo ono što je pravo za vas. Baš zato se rokovnici svakog od nas razlikuju, kako po samom dizajnu, tako i po beleškama - neko zapisuje uredno, neko piše na sve strane, neko skicira i crta, neko svoje rokovnike ukrašava nalepnicama i sličicama. dok je neko zakleti minimalista. Poznajte sebe i svoje potrebe, te u skladu sa tim odaberite svoj voljeni rokovnik. 


Odlučite šta želite da postignete


Da li želite da preuzmete kontrolu nad određenim aspektom svog života ili jednostavno želite da imate drugi mozak koji će sve da pamti umesto vas? Planiranje ciljeva izaziva vas da razmišljate o svom vremenu drugačije od jednostavnog zakazivanja obaveza. Zakazivanje se odnosi na to gde i kada treba da budete, ali postavljanje ciljeva daje vašem životu pravac i podstiče vašu motivaciju.
Srodni tekstovi:


Strategije za uspjeh u online poslovanju - od teorije do prakse!

U današnjem digitalnom okruženju koje se brzo mijenja, uspjeh u online poslovanju postaje sve...

Detaljnije

Što treba da savladate da biste dobili dozvolu za vožnju?

Postoje opća pravila koja svaki polaznik auto škole mora ispuniti da preko obuke vozača dođe ...

Detaljnije

Zlatni Bokal Beograd - Mjesto za boemski provod kakav ćete pamtiti

Restoran Zlatni Bokal je smješten na Skadarliji, jednom od starijih i poznatijih naselja u Be...

Detaljnije

Šta se kuva u aparatima za kafu Balkana?

Narodi Balkana su tradicionalni ljubitelji kafe. Ta romansa traje vekovima i ostavila je dubok trag ...

Detaljnije
Copyright © 2021 Interpublic. All rights reserved.
Izrada sajta by GW, SEO by WBS