Kako odabrati motor za krilnu kapiju ?


Dom i vrt

Ukoliko u dvorištu kuće ili bilo kog drugog objekta postoji kapija, koja još uvek iz nekog razloga nije automatizovana, možda je pravi trenutak da vlasnici razmisle o tome da li je to baš dobra ideja. 

Ukoliko se kapija baš i ne koristi naročito često u toku dana, onda to možda i nije tako loša ideja, mada je ipak zamorno u određenim situacijama. Ali ako su u pitanju kapije, koje se u toku dana koriste više od dva puta, gotovo je sigurno da je automatizacija ipak bolja opcija u konkretnom slučaju. 

Pre ugradnje motora na krilnu kapiju, potrebno je imati na umu to da se ona značajno razlikuje u odnosu na kliznu, odnosno da je nešto složenija njena konstrukcija. Takođe je važno uzeti u obzir i to kakva je tačno konstrukcija u pitanju. U svakom slučaju motori za kapije moraju u potpunosti biti prilagođeni konkretnoj kapiji, pa je iz tog razloga uvek preporuka da ih ugrađuju stručna lica, odnosno ljudi koji imaju dovoljno i znanja i iskustva u tome. 

Šta se uzima u obzir prilikom izbora ?

Najvažnije je koja je dužina krila konkretne kapije, jer se na osnovu toga i donosi odluka o tome koji motori za kapije dolaze u obzir u konkretnom slučaju. Takođe se vodi računa i o tome koliko često se određena kapija koristi, odnosno koja je najviša dozvoljena ne samo dužina krila, nego i težina krila, jer su to parametri koji se nalaze u direktnoj vezi i vrlo je važno da upravo te informacije najpre i budu uzete u obzir prilikom izbora motora. 

Baš iz tog razloga što se na tržištu mogu naći i brojni motori za kapije, koji imaju različitu snagu i karakteristike, najbitnije je da stručno lice koje je specijalizovano za njihovu ugradnju prvo poseti određeni objekat, odnosno da vidi kapiju, te da na prvom mestu uzme u obzir dužinu krila, odnosno maksimalnu dozvoljenu težinu. A tek onda na osnovu svih tih parametara i informacija o učestalosti korišćenja, koje će tom prilikom dati vlasnici konkretnog stambenog ili bilo kog drugog objekta, donese odluku o tome koji će tačno motor da preporuči klijentu i kasnije ga profesionalno ugradi. 

Jedan od bitnih parametara, ako ne i najbitniji je koliko se često koristi određena krilna kapija. U suštini se razlikuje preporuka motora u odnosu na to da li se krilna kapija koristi u nekom porodičnom domaćinstvu ili u nekoj fabrici, preduzeću ili na bilo kom mestu gde se podrazumeva mnogo češće korišćenje. Sasvim je očigledno da se razlikuje preporuka motora za kapije, koje se nalaze u nekom domaćinstvu, u odnosu na one koje će stručnjaci da preporuče ukoliko je u pitanju kapija, koja se nalazi u nekoj firmi ili u bilo kom drugom objektu, gde se ona koristi učestalije.

Kada sve to bude uzeo u obzir, stručnjak će da predloži klijentima koji motori za kapije su najbolji u konkretnom slučaju, pa će onda zajedno i doneti odluku koji će da bude ugrađen. U suštini, na tržištu postoje brojni proizvodi sa različitim karakteristikama, odnosno dodatnim opcijama, pa u zavisnosti od toga šta je tačno klijentu potrebno, odnosno u kom objektu će biti konkretni motor ugrađen, zavisi i koji motor će biti odabran. Srodni tekstovi:


Lepi ili praktični rokovnici: Kako odabrati onaj koji ćete zaista koristiti

Svi mi imamo različite živote i potrebe, te nijedan sistem planiranja neće funkcionisati za sve nas...

Detaljnije

NAUŠNICE SU NAJDRAŽI ŽENSKI NAKIT!

Nakit je uvijek bio sredstvo da se osoba uljepša, udovolji drugima naglašavajući, kao ...

Detaljnije

Koja vrsta grijanja se danas najviše isplati?

Poznato je da kada dođu zimski mjeseci moramo izdvojiti više novca za račune za grijanje, bil...

Detaljnije

Srebrne naušnice kao dar pažnje, ljubavi i poštovanja

Kupnja poklona trebala bi rezultirati izborom koji će vam izmamiti osmijeh na lice, bilo da se radi ...

Detaljnije
Copyright © 2021 Interpublic. All rights reserved.
Izrada sajta by GW, SEO by WBS