Kako odabrati motor za krilnu kapiju ?


Dom i vrt

Ukoliko u dvorištu kuće ili bilo kog drugog objekta postoji kapija, koja još uvek iz nekog razloga nije automatizovana, možda je pravi trenutak da vlasnici razmisle o tome da li je to baš dobra ideja. 

Ukoliko se kapija baš i ne koristi naročito često u toku dana, onda to možda i nije tako loša ideja, mada je ipak zamorno u određenim situacijama. Ali ako su u pitanju kapije, koje se u toku dana koriste više od dva puta, gotovo je sigurno da je automatizacija ipak bolja opcija u konkretnom slučaju. 

Pre ugradnje motora na krilnu kapiju, potrebno je imati na umu to da se ona značajno razlikuje u odnosu na kliznu, odnosno da je nešto složenija njena konstrukcija. Takođe je važno uzeti u obzir i to kakva je tačno konstrukcija u pitanju. U svakom slučaju motori za kapije moraju u potpunosti biti prilagođeni konkretnoj kapiji, pa je iz tog razloga uvek preporuka da ih ugrađuju stručna lica, odnosno ljudi koji imaju dovoljno i znanja i iskustva u tome. 

Šta se uzima u obzir prilikom izbora ?

Najvažnije je koja je dužina krila konkretne kapije, jer se na osnovu toga i donosi odluka o tome koji motori za kapije dolaze u obzir u konkretnom slučaju. Takođe se vodi računa i o tome koliko često se određena kapija koristi, odnosno koja je najviša dozvoljena ne samo dužina krila, nego i težina krila, jer su to parametri koji se nalaze u direktnoj vezi i vrlo je važno da upravo te informacije najpre i budu uzete u obzir prilikom izbora motora. 

Baš iz tog razloga što se na tržištu mogu naći i brojni motori za kapije, koji imaju različitu snagu i karakteristike, najbitnije je da stručno lice koje je specijalizovano za njihovu ugradnju prvo poseti određeni objekat, odnosno da vidi kapiju, te da na prvom mestu uzme u obzir dužinu krila, odnosno maksimalnu dozvoljenu težinu. A tek onda na osnovu svih tih parametara i informacija o učestalosti korišćenja, koje će tom prilikom dati vlasnici konkretnog stambenog ili bilo kog drugog objekta, donese odluku o tome koji će tačno motor da preporuči klijentu i kasnije ga profesionalno ugradi. 

Jedan od bitnih parametara, ako ne i najbitniji je koliko se često koristi određena krilna kapija. U suštini se razlikuje preporuka motora u odnosu na to da li se krilna kapija koristi u nekom porodičnom domaćinstvu ili u nekoj fabrici, preduzeću ili na bilo kom mestu gde se podrazumeva mnogo češće korišćenje. Sasvim je očigledno da se razlikuje preporuka motora za kapije, koje se nalaze u nekom domaćinstvu, u odnosu na one koje će stručnjaci da preporuče ukoliko je u pitanju kapija, koja se nalazi u nekoj firmi ili u bilo kom drugom objektu, gde se ona koristi učestalije.

Kada sve to bude uzeo u obzir, stručnjak će da predloži klijentima koji motori za kapije su najbolji u konkretnom slučaju, pa će onda zajedno i doneti odluku koji će da bude ugrađen. U suštini, na tržištu postoje brojni proizvodi sa različitim karakteristikama, odnosno dodatnim opcijama, pa u zavisnosti od toga šta je tačno klijentu potrebno, odnosno u kom objektu će biti konkretni motor ugrađen, zavisi i koji motor će biti odabran. Srodni tekstovi:


Metode zalivanja

Kante za zalivanjeVećina zalivanja bašte može biti usmerena posebno na osnove stabljika ispo...

Detaljnije

Prednosti industrijske pseće hrane

Industrijska hrana za pse - izum potrošačkog društva ili pitanje potrebe sada je. Mnog...

Detaljnije

Prednosti koje pružaju inovativni agregati za struju

Dostignuća savremenih tehnoloških procesa i tehničkih otkrića realizovala su neverovatne ideje i per...

Detaljnije

Madeži – ukras na koži ili znak potencijalne opasnosti?

S pojavom ljeta raste svijest o pregledu madeža. Tako se mnogi ljudi, uz to što obavljaju red...

Detaljnije
Copyright © 2021 Interpublic. All rights reserved.
Izrada sajta by GW, SEO by WBS