Zašto je origano ulje steklo toliku popularnost?


U fokusu

Savjet koji se danas tako često daje kada je riječ o zdravlju je da se ovo ulje koristi kako bi organizam postao jači i otporniji na brojne opasnosti koje pretendiraju da na bilo koji način ugrožavaju ljudsko zdravlje. Međutim, nije odjednom postalo popularno, niti se nedavno koristilo kao vrsta prirodnog lijeka, jer je ulje divljeg origana u narodu poznato desetljećima, pa i stoljećima, jer se ova biljka od davnina koristi u borbi protiv brojne bolesti.

Origano je samonikla mediteranska biljka, a ono što ga prepoznaje, a nije nezaobilazan začin za pizzu i neke slične talijanske specijalitete, jest da se smatra jednom od najljekovitijih biljaka na svijetu. Kad se kaže da je najljekovitije, mislimo na ulje origana koje se dobiva posebnim postupkom destilacije različitih vrsta divljeg origana, jer se na taj način čuvaju sva njegova ljekovita svojstva.


Origano ulje kao antibiotik

Origano ulje nije jedno od onih koje ljudi proizvode i poznato je kao narodni lijek, ali je tijekom njegove upotrebe i postojanja bilo podvrgnuto brojnim ispitivanjima. Danas je općepoznata činjenica da je najjači antibiotik i da se pokazao vrlo uspješnim u borbi protiv više od dvadeset i pet bakterija, te da također snažno napada viruse i gljivice. Pokazao je svoju snagu kao snažan antioksidans, pa je čak 337 puta jači od zelenog čaja, kao jedan od najpoznatijih antioksidansa iz prirode, 130 puta jači od limuna, a čak 30 puta jači od češnjaka kao dobro poznati prirodni antibiotik u narodu. Kada govorimo o njegovom antibiotskom djelovanju, uglavnom se koristi kao terapija u slučaju kandide, kao i bakterijske infekcije koje nastaju kao posljedica ešerihije.


Origano ulje izvrsno je i kod virusnih bolesti i infekcija, jer uspješno jača, stabilizira i podiže imunološki sustav koji ima snage boriti se i protiv sezonskih i protiv jačih oblika gripe uzrokovanih virusom. Upotreba origana općenito je široka i dobra je za mnoge zdravstvene probleme, ali i za prevenciju mnogih bolesti.Kada se ulje divljeg origana još uvijek koristi?

Osim što je antibiotik, kao što je spomenuto, ulje divljeg origana koristi se za jačanje imunološkog sustava, jer njegovom redovnom uporabom stvara snažni obrambeni mehanizam organizma koji je sposoban reagirati na brojne bolesti. Osim što jača organizam, ulje divljeg origana koristi se i za liječenje brojnih stanja i bolesti probavnog sustava, posebno je dobro kod proljeva, ali i drugih organa, poput dišnog sustava, jer rješava probleme s disanjem.

Ulje divljeg origana sadrži visok postotak timola, što ga čini snažnim antibakterijskim učinkom, što je ujedno i dokaz zašto je ulje origana toliko rašireno u zdravstvu i zašto je odavno poznato kao biljka koja ima najveći utjecaj na zdravlje. svih organa i cijelog organizma.

Pokazalo se da je ulje origana dobro za želučane probleme, želučane viruse, metaboličke poremećaje, nedostatak apetita, reumatizam, česte grčeve, ali i za ekceme, te ima i jedna dobra "nuspojava", a to je pomlađivanje i očuvanje kože od pojave bora i dobnih znakova.
Srodni tekstovi:


Kako vaše pločice uvijek mogu biti svijetle i sjajne? Imamo nekoliko savjeta za vas

Za svaku domaćicu važno je održavati kuću čistom i svijetlom. No, većina od njih nema toliko vremena...

Detaljnije

NAUŠNICE SU NAJDRAŽI ŽENSKI NAKIT!

Nakit je uvijek bio sredstvo da se osoba uljepša, udovolji drugima naglašavajući, kao ...

Detaljnije

Lepi ili praktični rokovnici: Kako odabrati onaj koji ćete zaista koristiti

Svi mi imamo različite živote i potrebe, te nijedan sistem planiranja neće funkcionisati za sve nas...

Detaljnije

Koja vrsta grijanja se danas najviše isplati?

Poznato je da kada dođu zimski mjeseci moramo izdvojiti više novca za račune za grijanje, bil...

Detaljnije
Copyright © 2021 Interpublic. All rights reserved.
Izrada sajta by GW, SEO by WBS