Hidroizolacija doma - posao koji jedva čekate!


Dom i vrt Dom i vrt

Većina vlasnika domova ne razmišlja o hidroizolaciji dok se njihov dom ne pokaže vodonepropusnim! Tada važnost hidroizolacije postaje previše očita. Možete pokušati zanemariti vlagu koja prodire u dom, ali na kraju je to najskuplje rješenje, jer će voda na kraju ugroziti strukturu i nagrizati zidove doma. Najbolji način da spriječite porast vlage i druge probleme povezane s vodom je naučiti o hidroizolaciji i primijeniti svoje znanje tamo gdje je potrebno. Evo što trebate znati o hidroizolaciji.

Hidroizolacija nije za amatere

Prvo što morate znati o hidroizolaciji je da to nije posao za amatere. Na tržištu su dostupni mnogi proizvodi za hidroizolaciju, a mnogi od njih dovoljno su jednostavni za primjenu, ali u najboljem su slučaju rješenja za zavarivanje. U najgorem slučaju mogu problem zataškati, a da ga uopće ne riješe. To je posebno slučaj s hidroizolacijom terasa ili kupaonica gdje je rješenje trenutno i često se pojave puno veći problemi.

Uobičajena mjesta na kojima je potrebna hidroizolacija uključuju kupaonice, gdje je vode posvuda. Tuš mora biti dobro zatvoren, jer je većina vode usmjerena tamo, ali bilo gdje u kupaonici gdje se zidovi spajaju s podom, površina bi trebala biti profesionalno hidroizolirana. Većina stručnjaka smatra da je zidove kupaonice potrebno hidroizolirati do visine od 1,8 metara.

Podrum ili spremište također je dio kuće koji je sklon taloženju vode i koji treba biti pravilno hidroizoliran. Prije gradnje podruma trebali biste provjeriti je li materijal koji će se koristiti vodootporan. Ako u podrumu vidite znakove porasta vlage, nemojte samo obrađivati zidove brtvilom. To samo skriva problem. Da biste riješili problem, morat ćete kontaktirati stručnjaka za hidroizolaciju.

Rastuća vlaga može postati problem na visokoj strani kosog zida kada se voda odvodi do temelja. I ovdje je potreban stručnjak za hidroizolaciju.

hidroizolacija teraseZašto je potrebno vodonepropusne terase?

Balkoni i terase, bili oni drveni ili betonski, trebali bi biti hidroizolirani. Pritom vaš krov mora biti potpuno vodootporan. Ako voda može pronaći svoj put, naći će je i tada postoje problemi i nevolje. Kad krov procuri, drvo može istrunuti ili se mogu pojaviti električni problemi puno prije nego što se u kući primijeti nešto loše s električnom instalacijom.

Što se događa ako prostor nije vodootporan?

Voda tamo gdje se ne traži daleko je više od puke smetnje, može postati stvarna opasnost. Pod djelovanjem vode drvo trune, slabi ga i na kraju potpuno uništava. To bi moglo dovesti do urušavanja poda i balkona. Beton je podložan prolijevanju, a prodiranje vode je najčešći uzrok njegove štete. Da biste to spriječili, svoje betonske konstrukcije osigurajte temeljitom hidroizolacijom.

Voda također može predstavljati opasnost po zdravlje. Plijesan i plijesan izazvane vodom mogu izazvati alergijske reakcije i probleme s dišnim sustavom. Neka su istraživanja čak pokazala povezanost između plijesni i depresije. Plijesan i plijesan uspijevaju samo u vlažnim uvjetima, pa ako je vaša kuća vodonepropusna i ako se vlaga ne može taložiti u kući, tada se ne mogu razviti ni plijesan ni plijesan.


Srodni tekstovi:


Prednosti koje pružaju inovativni agregati za struju

Dostignuća savremenih tehnoloških procesa i tehničkih otkrića realizovala su neverovatne ideje i per...

Detaljnije

Savjeti za uređenje vrta

Bliži nam se proljeće, a pravo je vrijeme i da razmislite kako želite ove godine urediti svoj vrt il...

Detaljnije

NAUŠNICE SU NAJDRAŽI ŽENSKI NAKIT!

Nakit je uvijek bio sredstvo da se osoba uljepša, udovolji drugima naglašavajući, kao ...

Detaljnije

Na koji način izračunati kada su plodni dani?

Bilo da želite da ostanete u drugom stanju ili vodite računa da do toga ne dođe, veoma je važno da z...

Detaljnije
Copyright © 2021 Interpublic. All rights reserved.
Izrada sajta by GW, SEO by WBS