Zlatni Bokal Beograd - Mjesto za boemski provod kakav ćete pamtiti


U fokusu

Restoran Zlatni Bokal je smješten na Skadarliji, jednom od starijih i poznatijih naselja u Beogradu. Adresa restorana je Skadarska 26. Restoran Zlatni bokal je otvoren svakog radnog dana u periodu od 10 časova ujutru do 2 sata nakon ponoći.

Ovo je jedan od najpoznatijih restorana u Beogradu koji je uspio da očuva tradiciju i duh starijih vremena. Ovo je odlično za sve turiste kojima Zlatni Bokal može da približi Beograd na neki tradicionalniji način. 

Zašto Zlatni Bokal treba da bude vaš izbor za izlazak

Restoran Zlatni bokal je jedan od najstarijih ugostiteljskih objekata u Beogradu. Mjesto danas predstavlja autentičnu i kultnu beogradsku kafanu. Sve je počelo još prije dva vijeka, kada je ovo ustvari bio samo vinski podrum. Nakon toga, mjesto je preraslo u kafanu a kasnije i u restoran koji u sebi još uvijek ima duh tradicije starih vremena.

Kao što smo već spomenuli, restoran je nastao u 19. vijeku i predanim radom i osluškivanjem tržišta je postao jedno od kultnih mjesta beogradske ugostiteljske scene. Danas, upravo zahvaljujući restoranu Zlatni Bokal, Skadarlija je uspjela da zadrži staru tradiciju. Upravo je ovaj restoran jedan od nekoliko najstarijih i najautentičnijih objekata koji još uvijek rade.

Što se tiče menija u restoranu, on izuzetno šarenolik. Možete da birate jela iz nacionalne kuhinje, roštilj i stara srpska jela, ali i svjetski priznate specijalitete, kao što je "Spare Ribs" - svinjska rebra na žaru. Neka od najpoznatijih jela u restoranu su vojvođanska vješalica sa kulenom, miješano meso koje se služi u zemljanim posudama sa kajmakom i pečurkama, ciganski kotlet, rebarca Kralj, potaži, pastirska palenta, daleko poznata mućkalica ili pljeskavica "Bokal" i mnoga druga.

Pored toga, ovaj restoran nudi i hranu za vegetarijance ili vegane. Tu su obrok salate, rižota, ali i italijansko ćoše sa pastama, taljatelama i raviolama. Deserti takođe uključuju neka od najpoznatijih nacionalnih ali i međunarodnih specijaliteta - tufahije, gomboce, šnenokle, palačinke, galuška, orasnice ili sezonsko voće i još mnogo, mnogo toga.

Što se tiče enterijera, on se u potpunosti uklapa sa svim onim što Zlatni bokal jeste. Osnova enterijera je drvo, a tu su i tradicionalni tepisi i stolovi, te razni antikviteti  koji pojačavaju utisak uživanja.

Što se muzike tiče, Zlatni bokal je poznat po tamburašima koji gostuju o lokalu. Među njima su i neki od najpoznatijih orkestara iz Beograda -  Dobra Banda i Šajka.

Što se tiče parkinga i prevoza do restorana, svi gosti restorana mogu svoje automobile da parkiraju na parkingu koji se nalazi u Cetinjskoj ulici.  Parking je blizu lokala, a ciena sata parkiranja iznosi 108 dinara. Takođe, vozilo je moguće parkirati i u okolnim ulicama u kojima postoji parking. Ukoliko ne želite da vozite, do restorana možete doći taksijem ili gradskim prevozom (autobusi ili tramvaj).


Restoran Zlatni Bokal – Cijene i rezervacije

Restoran ima kapacitet od 100 mjesta, a sa obzirom da za mjesta uvijek vlada velika zainteresovanost, rezervacije su obavezne. Rezervacije možete napraviti putem Call centra na brojeve telefona +381 63 33 33 44 i +381 63 34 34 33, ili online. Sve rezervacije su potpuno besplatne.

Takođe, rezervacije možete napraviti i preko aplikacije Beograd noću. Ukoliko se odlučite da rezervišete svoje mjesto na ovaj način, možete da ostvarite brojne pogodnosti.

Što se tiče cijena u Zlatnom bokalu, one su na ovom mjestu čak i niže u odnosu na druge popularne restorane na Skadarliji. To je prvenstveno zato što je Zlatni bokal cjenovnik formirao sa željom da cijene budu pristupačne svima.

Zaključak

S obzirom da se nalazi u boemskoj četvrti Beograda, restoran Zlatni Bokal je savršeno mjesto za vas ukoliko želite da osjetite taj boemski duh, ali i da uživate u odličnoj hrani i još boljoj muzici. Restorani Beograd, pogotovo Zlatni bokal su savršeno mjesto za takvo nešto. 


Srodni tekstovi:


Na koji način izračunati kada su plodni dani?

Bilo da želite da ostanete u drugom stanju ili vodite računa da do toga ne dođe, veoma je važno da z...

Detaljnije

Prednosti industrijske pseće hrane

Industrijska hrana za pse - izum potrošačkog društva ili pitanje potrebe sada je. Mnog...

Detaljnije

Savjeti za uređenje vrta

Bliži nam se proljeće, a pravo je vrijeme i da razmislite kako želite ove godine urediti svoj vrt il...

Detaljnije

NOSITI NAKIT KROZ POVIJEST DO DANAS, TO IMA ZNAČENJE!

Još u pretpovijesti čovjek je otkrio svoju težnju za dopadljivošću, istaknutošć...

Detaljnije
Copyright © 2021 Interpublic. All rights reserved.
Izrada sajta by GW, SEO by WBS